Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1771 niezalogowanych)
25 Postów

(rafi77771)
Wiking
szczerze mówiąc jako spawacz to wcale nie musiał by nigdzie jechac bo w Polsce by miał z 5 tysięcy i po drugie firma a firma tez jest róznica porównaj sobie 500 osobową firmę do 20 osobowej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
chciales zeby napisac Tobie co myslimy o zasadach na ktorych mozesz pracowac w norge?
czujesz niedosyt bo wszyscy ci napisali jak jest co myslimy! a nie co chcialbys uslyszec!
czego ty chcesz zeby cie po plecach poklepac powiedziec swietny kontrakt biez i sie niezastanawiaj!
ok.....

TO SWIETNY KONTRAKT SUPER WARUNKI NAPRAWDE SUPER STAWKA SUPER ALT

JEDZIESZ DO FANTASTYCZNEJ PRACY WYRWALES FANTASTYCZNA FUCHE JESTES FANTASTYCZNY..........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Ja nie mam osobiscie doswiadczen z polskimi pracodawcami , ale nigdy nic pozytywnego o nich nie slyszalam

Slyszalam natomiast o wykorzystywaniu , nie przestrzeganiu zasad bezpieczenstwa, nie placeniu wynagrodzenia i rozne inne straszne historie

To co jest najgorsze w twojej sytuacji to to, ze bedziesz "skazany" na laske i nielaske pl. firmy ktora cie zatrudni - bo nie znasz ani jezyka, ani tutejszego prawa, ani nikogo kto by mogl ci ewentualnie pomoc w ewentualnej potrzebie - i wlasnie o to chodzi takim firmom - o calkowite uzaleznienie ciebie od siebie

I nie badz naiwny - nie chodzi tu o to co sie tobie oplaca tylko co sie im oplaca ( i jak cie moga najlepiej wykorzystac ) - a twierdze to na podstawie : duzo zanizonej stawki za godzine, odciecie cie od reszty " swiata" przez "zapenienie ci pozywienia, transportu i lokum ) , warunek o wyplaceniu ci pensji po miesiacu

A co w wypadku gdyby ci sie nie spodobalo ? gdy musisz wrocic do Pl. z waznych powodow osobistych ? gdy jestes chory i musisz skorzystac z opieki szpitalnej ? gdy ulegles wypadkowi przy pracy ? .......

Poradze ci jedno : PRZEMYSL DOBRZE SWOJA DECYZJE - za i przeciw , postaraj sie znalezc kogos, kto ma doswiadczenie z ta firma - sprawdz ich dobrz i uwazaj na siebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
mnie to już tu nic nie zdziwi nawet stawka 40 nok za godzinę
nie tak dawno napisał tu posta jakiś jegomość że w jego firmie pracują już za miskę ryżu
tak mu ta dieta dała w kość że zaniemógł już po pierwszym poście

ps ja kiedyś tam pracowałem przez polską firmę w szwecji ale aż tak to nie kroili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
barbara67 napisał:
Ja nie mam osobiscie doswiadczen z polskimi pracodawcami , ale nigdy nic pozytywnego o nich nie slyszalam

Slyszalam natomiast o wykorzystywaniu , nie przestrzeganiu zasad bezpieczenstwa, nie placeniu wynagrodzenia i rozne inne straszne historie

To co jest najgorsze w twojej sytuacji to to, ze bedziesz "skazany" na laske i nielaske pl. firmy ktora cie zatrudni - bo nie znasz ani jezyka, ani tutejszego prawa, ani nikogo kto by mogl ci ewentualnie pomoc w ewentualnej potrzebie - i wlasnie o to chodzi takim firmom - o calkowite uzaleznienie ciebie od siebie

I nie badz naiwny - nie chodzi tu o to co sie tobie oplaca tylko co sie im oplaca ( i jak cie moga najlepiej wykorzystac ) - a twierdze to na podstawie : duzo zanizonej stawki za godzine, odciecie cie od reszty " swiata" przez "zapenienie ci pozywienia, transportu i lokum ) , warunek o wyplaceniu ci pensji po miesiacu

A co w wypadku gdyby ci sie nie spodobalo ? gdy musisz wrocic do Pl. z waznych powodow osobistych ? gdy jestes chory i musisz skorzystac z opieki szpitalnej ? gdy ulegles wypadkowi przy pracy ? .......

Poradze ci jedno : PRZEMYSL DOBRZE SWOJA DECYZJE - za i przeciw , postaraj sie znalezc kogos, kto ma doswiadczenie z ta firma - sprawdz ich dobrz i uwazaj na siebie

Niestety ,tak na ogół jest jak się jedzie z polskiej firmy w delegację za granicę.I nie ma tu znaczenia gdzie ta zagranica jest.Przetestowało to już tysiące polaków,głównie budowlańców.Podstawowe pytanie tutaj powinno brzmieć,czy muszę jechać, czy chcę? I to raczej to będzie go lub każdego innego determinować przy decyzji. Mało kto jest tutaj z innych powodów niż finansowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
rafi77771 napisał:
szczerze mówiąc jako spawacz to wcale nie musiał by nigdzie jechac bo w Polsce by miał z 5 tysięcy i po drugie firma a firma tez jest róznica porównaj sobie 500 osobową firmę do 20 osobowej

Masz poniekąd racje, ale jak wyjechał na 3 miesiące do Serbii to nie musial brac 100 tysięcy kredytu na 30 lat zeby sobie mieszkanie wyremontowac Mimo ze z tych pieniedzy ktore zarabia stac go na ratę. Tylko po co brac 100 tys, a spłacac 250 ? Poza tym to jest delegacja i jedzie. Czasem jedzie na 2 miesiace do Irlandii. Niestety, ale w ciągu najblizeszego roku nie pojedzie nigdzie, bo w piątek na elektrowni był wybuch i uległ oparzeniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(rafi77771)
Wiking
najpierw to się mocno puknij w głowe chodziło mi tylko o to co wy napiszecie będąc juz w Norwegii i własnie o takie wypowiedzi mi chodziło. Bo szczerze mówiąc jakbym się kogoś zapytał na forum ile zarabia to pewnie połowa to by z myśliła a poruwnując tylko zarobki za granica do zarobków w Polsce to dlatego każdy robi za granica . Dzięki za wypowiedzi . A jak będzie to napisze wam po dwóch miesiącach. A szczerze mówiąc to tylko dlatego się na te warunki zgodziłem bo potrzebuje większej kasy. A niedosytu nie czuje bo nie liczyłem na to bo wiem jaka to marna stawka ale chodziło mi tylko o wasze wypowiedzi. Byłes jedynym , który chyba ma duży nie dosyt bo bardzo Twoja wypowiedż była naszpikowana złością. Ja stary poprostu pojade to się przekonam jak jest a między czasie będę mógł sobie załatwić normalna robote. Ale dzięki tylko nie potrzebne to było co pisałałęś bo nie o to mi chodziło .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
hilton ma się puknąć w głowę
po pierwsze jak byś zapytał na forum ile się zarabia to nikt by ci nie odpowiedział bo nie jesteś spowiednikiem ani urzędnikiem skarbówki .
po drugie międzyczasie nie załatwisz sobie normalnej roboty . firma dobrze zorganizuje ci czas
jako że płacą za twoje utrzymanie to nadgodziny i soboty pracujące to norma bo po co opłacać twój wolny czas żebyś myślał o głupotach ( typu szukanie nowej pracy ) kiedy można dużo zarobić na twoich godzinach .
chyba że jesteś tak operatywny że jesteś w stanie znależć nową firmę w niedzielę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Harry ja moge powiedziec ile ostatnio zarobiłam za 2,5 godziny jako tłumacz. 1500 koron. To zaden wstyd sie przyznac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
pewnie tłumaczyłaś hieroglify na norweski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok